Info & advies

info & advies

De meeste huizen in onze wijk zijn in de jaren 30 gebouwd. Isolatie was toen nog geen issue, dus de warmte vloog het huis uit en het wooncomfort was laag. Veel bewoners hebben in de loop der jaren maatregelen getroffen, maar mocht er in jouw huis nog niks zijn gebeurd, dan zijn dit de beste ingrepen:

  • Dubbel glas
  • Dak(vliering)isolatie

en als het tijd is voor een nieuwe vloer en er is een kruipruimte

  • Vloerisolatie; dat zeker in combinatie met vloerverwarming het wooncomfort fors omhoog doet schieten.

Is het dak goed geïsoleerd en niet toe aan vervanging dan zijn zonnepanelen een goede investering. Binnen 8 jaar zijn ze terugverdient en voor veel mensen is het een geluksmomentje als ze hun meter zien teruglopen.

De verschillende maatregelen
Om precies te weten wat een bepaalde maatregel inhoudt, klik je links op de maatregel. De informatie komt van het Duurzaam Bouwloket, een onafhankelijke organisatie met de laatste kennis op het gebied van energiebesparing en opwekking.

Subsidies
Nuttig om te weten is dat de gemeente een subsidiepot in het leven heeft geroepen voor isolatiemaatregelen. Deze subsidies staan vermeld bij de verschillende maatregelen, maar moeten wel worden aangevraagd voordat de maatregelen zijn uitgevoerd.

NB: Spouwmuurisolatie is voor veel huizen in Nederland een belangrijke isolatiemaatregel, maar of dat ook voor de jaren 30 woningen van onze wijk geldt, wordt op dit moment nog uitgezocht. Dus hou de website of facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws hierover.